Lopend Vuur: Supermarkten moeten sigaretten kunnen verkopen

Bijna twee derde (63 procent) van de Nederlanders vindt dat er minder verkooppunten van tabak moeten komen. Doel is om roken te ontmoedigen.

Dat blijkt uit onderzoek van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Dat is een samenwerking van het Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding.

Het onderzoek is opgezet om te peilen wat Nederlanders vinden van het verminderen van verkooppunten van tabak. Daaruit blijkt dat zes op de tien ondervraagden het goed zou vinden als de sigarettenverkoop in supermarkten stopt.

'De belangrijkste reden is dat je mensen, onder wie kinderen, daardoor niet in de verleiding brengt om te roken. Tabak hoort volgens Nederlanders niet thuis in supermarkten die zich inzetten om mensen gezondere keuzes te laten maken', aldus Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Zo'n 27 procent vindt dat geen enkele winkel hoeft te stoppen en tien procent is juist van mening dat alle winkels zouden moeten stoppen met het aanbieden van tabak.

Hoe kijk jij hier naar?

Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op de facebookpagina van Edwin op Noord.

Tweede lockdown?

'Die tweede lockdown gaat er komen' was vrijdag ons Lopend Vuur. Van de 9282 stemmers was 70 procent het daarmee eens, 30 procent oneens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws