Eén verdachte schietpartij Kiel-Windeweer vrijgelaten

Politie onderzoekt de schietpartij in Kiel-Windeweer.
Politie onderzoekt de schietpartij in Kiel-Windeweer. © Venema Media
Van de negen verdachten die zaterdagavond zijn aangehouden in Kiel-Windeweer vanwege een schietpartij, is één persoon vrijgelaten. Acht anderen zitten nog vast.
Dat meldt de politie. Om wie het gaat en waarom de verdachte weer op vrije voeten is, is niet bekend.
De aangehouden personen zijn acht mannen uit Groningen en Midden-Groningen (waaronder Hoogezand) en een vrouw uit Delfzijl. De verdachten zijn tussen de 18 en 39 jaar oud.
Zaterdagavond rond 20.45 werd het dorp opgeschrikt door een schietpartij. In de Dorpsstraat is meerdere keren geschoten en gegooid met stenen. De politie rukte uit met onder meer drie arrestantenbusjes en een ME-busje.

Ruzie en geweerschoten

Inwoner Marlies Lubbers heeft het allemaal zien gebeuren, zo vertelde ze zaterdagavond. Volgens haar kwamen er vijf of zes auto's met hoge snelheid aanrijden. 'Ik dacht nog: wat doen die daar nou, want het loopt daar dood', vertelde ze.
De inzittenden stapten uit en maakten volgens haar een hoop ruzie. Vervolgens hoorde ze geweerschoten en heeft ze 112 gebeld.

Wapen gevonden in het water

Een persoon raakte tijdens de schietpartij gewond aan zijn voet. Verder zijn er geen gewonden gevallen.
Zondagochtend heeft de politie verder onderzoek gedaan naar het incident. Een duikteam ging het water in, omdat er aanwijzingen waren dat daar een wapen lag.
Er is een wapen gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of dat wapen betrokken was bij de schietpartij.