Minister bezoekt verkeerslessen op basisschool Marum

Hoog bezoek op openbare basisschool De Springplank in Marum maandagmiddag: minister Cora van Nieuwenhuizen bracht een bezoek aan de school om te zien hoe hier verkeerslessen worden gegeven.
Dat deed ze naar aanleiding van het vijf jarig bestaan van de Verkeerswijzer Groningen.

Fietsles

Op het plein kregen de leerlingen van groep 3 en 4 fietsles. Het ging daarbij om behendigheid op de fiets en tegelijkertijd om het spelenderwijs leren van de verkeersregels.
Daarvoor moest een parcours met pionnen worden afgelegd waar de kinderen tussendoor moesten slalom. Tijdens de tocht moesten ze onder meer een noodstop maken en stoppen als iemand het zebrapad wilde oversteken. Ook richting aangeven werd geoefend.

Appen op de fiets

In de school kregen de leerlingen van de andere groepen les over de gevaren van de dode hoek van vrachtwagens en de risico's van appen op de fiets. De leerlingen van de groepen 1 en 2 hadden een theatervoorstelling.
Minister Cora van Nieuwenhuizen was ervoor uit Den Haag gekomen om de lessen van de Verkeerswijzer te aanschouwen. Ze ging bij alle groepen langs. De lessen zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

400.000 Groningers bereikt

Inmiddels hebben de campagne en de trainingen in de vijf jaar dat ze bestaan vierhonderdduizend Groningers van jong tot oud bereikt.