FC Emmen en KNVB gaan alsnog rond de tafel over shirtsponsor EasyToys

EasyToys-directeur Eric Idema met het shirt van FC Emmen
EasyToys-directeur Eric Idema met het shirt van FC Emmen © René Posthuma/RTV Drenthe
Het kort geding dat FC Emmen tegen de KNVB wil aanspannen om met de naam van het Veendamse bedrijf EasyToys op de shirts te mogen spelen, is nog even in de wachtkamer geparkeerd. De eredivisionist en de voetbalbond gaan dinsdag met elkaar om tafel om over de situatie te praten.
Eerder leek de KNVB nog onvermurwbaar in haar standpunt om de seksspeeltjesgigant te weigeren als shirtsponsor van de Emmenaren. Maar de deur lijkt nu toch op een kier te staan, meldt RTV Drenthe.

Uitgenodigd

De KNVB heeft FC Emmen uitgenodigd voor een gesprek, laat FC Emmen-preses Ronald Lubbers weten. Mocht het gesprek niet opleveren wat de club beoogt - EasyToys als nieuwe hoofdsponsor verwelkomen - dan zetten de Emmenaren alsnog de stap naar de rechtbank.
De Drentse club heeft daar al een voorschot op genomen door advocaat Frans de Weger in de arm te nemen.

Vraagteken

Of het gesprek gaat opleveren waar hij op hoopt, is volgens Lubbers nog één groot vraagteken. Hij krijgt in ieder geval bijval van alle andere clubs uit het betaald voetbal, die unaniem voor de Emmenaren in de bres springen. Sportmarketeer Chris Woerts sprak maandagavond namens de betaald voetbalclubs zijn steun richting FC Emmen uit in de voetbaltalkshow Veronica Inside.