Koning opent PerkinElmer in Winschoten; bedrijf maakt testkits voor corona

Koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander © ANP
Koning Willem-Alexander brengt komende donderdag een bezoek aan Winschoten. Daar opent hij een nieuwe locatie van het Amerikaanse bedrijf PerkinElmer.
Het bedrijf maakt testkits waarmee onderzocht kan worden of mensen wel of geen corona hebben. Op dit moment worden miljoenen testkits van het bedrijf de hele wereld over gestuurd.

Uitbreiding

De Nederlandse tak van het concern heeft op dit moment vier panden in de stad Groningen, maar heeft meer ruimte nodig. Een aantal van die panden wordt gesloten en ingeruild voor een veel grotere locatie aan de Kartonbaan in Winschoten.
PerkinElmer verwacht dat de uitbreiding in elk geval vijftien banen oplevert. ‘En ik denk dat wij uiteindelijk twintig mensen extra nodig hebben’, zegt directeur Perry Luja.

Delfzijl

Ook Delfzijl kan donderdag rekenen op het bezoek van de koning. Voordat hij naar Winschoten afreist, opent hij het recyclebedrijf Purified Metal Company. Dat bedrijf heeft als eerste ter wereld een technologie ontwikkeld waarbij asbesthoudend metaal kan worden gerecycled.