Robert van Dorst geridderd voor werk bij scheidsrechtersvereniging

Voor zijn werk als voorzitter van Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is Robert van Dorst benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van Dorst kreeg zijn onderscheiding maandag tijdens zijn afscheid.

De 71-jarige Van Dorst ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo voor zijn bijdrage aan het voetbal en het scheidsrechtersvak in het bijzonder.

Eén van de grootste verenigingen

Van Dorst kwam in 1990 in het bestuur van Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken, vier jaar later werd hij voorzitter van de vereniging. Naast voorzitter was hij ook trainer en redactielid van het clubblad. Ook is Van Dorst sinds 1980 official bij de KNVB en is hij nu nog actief als rapporteur, scheidsrechterbegeleider en lid van verschillende werkgroepen binnen de bond.

Onder zijn leiding groeide de scheidsrechtersvereniging naar een vereniging met driehonderd leden waardoor het één van de grootste scheidsrechtersverenigingen is van Nederland.

Van Dorst begon zijn carrière bij VV Actief in zijn woonplaats Eelde, waar hij begon met voetballen maar uiteindelijk koos voor de scheidsrechtersfluit.

Lees ook:
- Scheidsrechter Krans gehuldigd na vijftig jaar trouwe dienst

Meer over dit onderwerp:
voetbal
Deel dit artikel:

Recent nieuws