Nog twee verdachten Kiel-Windeweer vast; zeven zijn op vrije voeten

Er is volop politie aanwezig in Kiel-Windeweer
Er is volop politie aanwezig in Kiel-Windeweer © RTV Noord
Zeven verdachten van de schietpartij in Kiel-Windeweer die zaterdagavond plaatsvond, zijn gisteravond vrijgelaten. In totaal werden acht mannen en een vrouw aangehouden.
De twee die nog vastzitten zijn mannen van 25 en 31 uit Hoogezand. De rol van deze twee is groter dan van de rest, meldt de politie. Of zij degenen zijn die hebben geschoten, is niet bekend. De andere verdachten komen uit Groningen en Hoogezand. De vrouw komt uit Delfzijl.

Schieten en gooien met straatstenen

Zaterdagavond reden meerdere auto's met hoge snelheid door Kiel-Windeweer. Ze reden een doodlopende weg in, waar de auto's stopten en een ruzie uitbrak. Tijdens die ruzie werden er straatstenen gegooid en werd er geschoten. Een onderzoeksteam van de politie haalde de volgende dag een wapen uit het Grevelingkanaal. De politie onderzoekt nog of dat wapen te maken heeft met de schietpartij.
De vrijgelaten verdachten hebben een verklaring afgelegd. Momenteel onderzoekt de politie wat de reden van de schietpartij is geweest. 'Het is nog te vroeg om precies te duiden hoe een en ander is gegaan', laat een woordvoerder weten.