RTV Noord zendt de finale van Donar tegen Keravnos live uit

Willem Brandwijk dunkt namens Donar tegen Dnipro
Willem Brandwijk dunkt namens Donar tegen Dnipro © Basketball Champions League
De basketballers van Donar spelen donderdagavond op Cyprus in de finale van de Champions League-kwalificatie tegen het Cypriotische Keravnos. De wedstrijd is live te volgen bij RTV Noord.
De ploeg van coach Ivan Rudez zorgde dinsdagavond voor een grote verrassing door het Oekraïense Dnipro met maar liefst 88-53 te verslaan. De tegenstander in de strijd om een ticket voor de hoofdronde van de Champions League is Keravnos, dat in de halve finale na verlenging met 96-94 won van het Griekse Iraklis.

Ongekende prestatie

Donar trof Keravnos al eerder in Europees verband. De wedstrijd op 10 januari 2018 zullen de Groningers niet snel vergeten (109-69). Donar zette destijds een clubrecord neer wat betreft het aantal driepunters, namelijk 22 stuks. Thomas Koenis was hofleverancier met een ongekende prestatie. Hij schoot alle zeven driepunts-pogingen raak.

Live

De finale begint donderdagavond om 19.00 uur en is live te volgen via de website van RTV Noord en op de Noord Sport-facebookpagina. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel.