SC Stadspark overweegt sportcomplex te sluiten vanwege corona

Drie elftallen SC Stadspark zijn getroffen door corona
Drie elftallen SC Stadspark zijn getroffen door corona © Martin Cusiel/RTV Noord
Een aantal spelers van SC Stadspark zit sinds dinsdag in quarantaine. Bron- en contactonderzoek heeft uitgewezen dat ze te dicht in de buurt zijn geweest van een positief getest persoon. De club overweegt nu het sportcomplex te sluiten.
Donderdagavond komt het bestuur van de voetbalclub in spoedberaad bij elkaar.
De voetballers die in quarantaine zitten zijn spelers van het eerste zaterdagelftal en van twee teams op zondag. Een kantinemedewerker is zondag in quarantaine gegaan. De leden zijn tussen de 25 en 35 jaar oud.

GGD adviseert de club over maatregelen

SC Stadspark heeft contact gehad met hun verenigingsadviseur van de KNVB, maar voorlopig kan de voetbalbond niets betekenen. De bond verwijst de voetbalvereniging naar de GGD. Donderdagmiddag komt de gezondheidsdienst met instructies. Aan de hand daarvan wordt de knoop doorgehakt of er tot sluiting overgegaan wordt. De KNVB moet, als het terrein op slot gaat, ingelicht worden om de gevolgen te bespreken.
Voor de betrokken elftallen staan er uitwedstrijden op het programma. Of die duels door kunnen gaan, laat SC Stadspark eveneens afhangen van het advies van de GGD.

Meerdere clubs in de problemen

SC Stadspark is niet de eerste club die vanwege corona in de problemen komt. Eerder besloten VV SIOS uit Sauwerd en SV TEO uit Ten Post de deuren van het sportcomplex al te sluiten. Ook bij VV Warffum was de poort tien dagen dicht, maar daar is het complex sinds maandag juist weer open.