BV Veendam-speler met drank op achter het stuur

BAREVELD - Een speler van BV Veendam is dinsdagavond in Bareveld aangehouden wegens rijden onder invloed. Volgens de club gaat het om Mile Krstev.
De voetballer ramde in Wildervank een geparkeerde auto, maar reed gewoon door. Drie chauffeurs in een truckerscafé zagen hem met hoge snelheid voorbij komen en stoppen bij een tankstation. De truckers dachten aanvankelijk dat de auto in brand stond, omdat er veel rook van de banden afkwam. Ze gingen kijken en roken meteen een flinke alcohollucht. Ze hebben de bestuurder vastgepakt en de politie gebeld.
De voetballer bleek 2,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is een nacht in een cel gezet om nuchter te worden. Zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen.
BV Veendam zit behoorlijk met de kwestie in de maag. Vorige maand werd ex-speler Mustafe Ahmed veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf wegens de verkrachting van een vrouw tijdens een trainingskamp van BV Veendam. Krstev had zich deze week ziek gemeld bij zijn club en zou de overtredingen dus niet in zijn werktijd hebben gemaakt. Niettemin zegt BV Veendam 'gepaste maatregelen' te zullen nemen, omdat de club veel waarde hecht aan de voorbeeldfunctie van zijn spelers.