Danny Buijs denkt dat FC Groningen gelijkwaardig is aan FC Twente

FC Groningen-trainer Danny Buijs
FC Groningen-trainer Danny Buijs © ANP
FC Groningen neemt het vrijdagavond in Enschede op tegen het FC Twente van Ron Jans, de man die Danny Buijs de kans gaf als hoofdtrainer in het betaald voetbal. 'Ik ben hem altijd dankbaar.'
Buijs heeft nog geen contact gehad met Jans in de aanloop naar de wedstrijd. De voormalig technisch manager en trainer van FC Groningen keerde na een ongelukkig ontslag bij FC Cincinnati deze zomer terug in Nederland, als trainer van FC Twente.

'Nieuwsgierig waar team staat'

'Het is leuk, maar ook niet meer dan dat', zegt Buijs over de ontmoeting met Jans. 'Ik ben hem altijd dankbaar dat hij mij deze kans heeft gegeven, maar voor morgen is hij voor mij de vijand', zegt de oefenmeester van FC Groningen met een knipoog.
Buijs is nog steeds 'nieuwsgierig' waar zijn team op dit moment staat. Na een nederlaag tegen PSV en een overwinning tegen ADO weet hij dat naar eigen zeggen nog niet precies. 'PSV staat in de top en ADO Den Haag staat op dit moment onderin. Samen met Twente staan wij daar een beetje tussenin', zegt Buijs.

Robben, Gudmundsson en Schreck afwezig

'Nu is het interessant hoe je er daadwerkelijk opstaat. Ik denk dat wij gelijkwaardig zijn aan Twente. We missen voorop nog wat jongens met behoorlijke kwaliteiten. Dan zou het helemaal interessant zijn als we morgen gelijkwaardig of bovenliggend zijn.'
Danny Buijs: 'Gelijkwaardig aan FC Twente'
Arjen Robben, Gabriel Gudmundsson en Sam Schreck zijn er morgen vanwege blessures nog niet bij. Robben maakte deze week zijn eerste minuten weer op het trainingsveld van FC Groningen, maar het is nog te vroeg om te bepalen wanneer hij weer minuten kan maken. Net als Gudmundsson traint Robben nog individueel.

'Hou rekening met vertrek Hrustic'

Middenvelder Ajdin Hrustic heeft vorige week waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen gespeeld. Donderdag was de flegmatieke speler niet op het trainingsveld vanwege de transferperikelen. Een akkoord met Eintracht Frankfurt lijkt nog slechts een kwestie van tijd.
'Ik hou al weken rekening met een vertrek. Als een speler nog negen maanden onder contract staat en er worden biedingen gedaan, dan hou je daar rekening mee als trainer. Ik denk dat de club er ook alles aan gaat doen, mocht Hrustic verkocht worden, om een vervanger aan te trekken', aldus Buijs.
Doordat Buijs het zonder Hrustic moet doen lijkt het erop dat Tomas Suslov zijn basisdebuut gaat maken voor de Trots van het Noorden.
De vermoedelijke basisopstelling van FC Groningen in het uitduel tegen FC Twente vrijdagavond om 20:00 uur
Vermoedelijk opstelling FC Groningen voor de wedstrijd tegen FC Twente
Vermoedelijk opstelling FC Groningen voor de wedstrijd tegen FC Twente © Marco Nauta