Karaokebar Sing Along sluit deuren na commotie: ‘Het is lastig ondernemen’

Karaokebar Sing Along in de stad Groningen heeft besloten de deuren te sluiten.

Dat gebeurt nadat er op stadsblog Sikkom beelden verschenen waarin te zien is dat er teveel mensen dichtbij elkaar stonden op het terras van de feestkroeg in de Peperstraat.

'Ineens veel meer'

‘Het was een groep mensen die gereserveerd had. Maar die bleek groter dan verwacht’, legt ondernemer Elsbeth Maduro uit. ‘Er mochten maar tien mensen maximaal staan buiten op het terras. Maar ineens stonden er veel meer.’

Het personeel en de beveiliging hebben nog geprobeerd om mensen weg te sturen en alles in goede banen te leiden. Het was niet te handhaven volgens de uitbaatster: ‘We hebben gevraagd of ze weg wilden gaan, maar ze waren er echt op gebrand om bij ons de avond door te brengen’.

‘We zijn nu een rode vlag. Alle ogen zijn op ons gericht en een boete kunnen we ons niet veroorloven. We hebben besloten zelf dicht te gaan. Het is lastig ondernemen in deze tijd en met alle beperkingen van de corona-maatregelen', zegt ze.

'Uitlaatklep'

Maduro weet nog niet wanneer de karaokebar weer open gaat. Ze gaat bekijken met het personeel hoe dat op een goede manier kan gebeuren.

‘Het waren jonge mensen en deze leeftijdsgroep heeft veel behoefte om ergens uit te gaan. Niks ten nadele van hen. Het zijn rare tijden en dan heb je ook nog nergens een uitlaatklep’, zegt Maduro. ‘We zijn als één van de weinigen open en dat zorgt voor drukte. Iedereen wil naar binnen maar dat kan dus niet vanwege de regels.’

Ondernemer Elsbeth Maduro in uitgaansgelegenheid Donovan's, dat tegenover Sing Along zit in de stad (Foto: Jeroen Berkenbosch/RTV Noord)

Ander beleid

‘De lol is er wel echt af zo’, verzucht Maduro. ‘Ik zie het beleid graag anders. Het was goed voor de korte termijn, maar moet nu echt worden geëvalueerd’, zegt Maduro.

Aan de overkant heeft Elsbeth nog een horecazaak. Die blijft voorlopig open. Ze verwacht wel vrijdag te horen van het Rijk dat de openingstijden nog krapper worden. De provincie Groningen heeft woensdag de status ‘zorgelijk’ gekregen waardoor er naar verwachting meer maatregelen genomen worden.

Lees ook:
- Eerste stapavond met toegangsstop verloopt soepel
- Nachthoreca: ‘Ik was zelfs een beetje zenuwachtig voor de heropening’
- Het is muisstil in de anders zo levendige Groningse uitgaanswereld

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws