Action verhuist naar centrum van Delfzijl

De gemeente Delfzijl koopt het pand van de Action. De winkel verhuist het centrum van de havenstad, waarschijnlijk het Vennenplein.

De komende weken worden de contracten daarover getekend, liet burgemeester Gerard Beukema donderdagavond weten aan de gemeenteraad.

Nieuwe woningen

De Action zit nu nog aan de Nieuweweg, even buiten het centrum. De gemeente wil het gebied aanpakken. Een aantal panden is sterk verouderd.

Op de Action-locatie moeten nieuwe woningen komen. Ook op het voormalige Ubbensterrein vlakbij de Nieuweweg wil de gemeente ruimte maken voor nieuwe appartementen.

Op de schop

De plannen zijn onderdeel van de herinrichting van het zuidoostelijke deel van het centrum. Het gebied gaat flink op de schop.

Zo gaan theater De Molenberg, partycentrum De Bolder en de bibliotheek na DelfSail 2021 tegen de vlakte. Daar komt een nieuw complex van bijna 23 miljoen euro voor terug, het nieuwe 'cultuurcluster'. Eenderde van dat bedrag komt uit het Nationaal Programma Groningen.

Ook Lidl gaat verhuizen

De werkzaamheden aan het Vennenplein zijn momenteel in volle gang. Sinds de sloop van de Vennenflat wordt het plein opnieuw ingericht met meer parkeerplaatsen en meer groen.

Ook komt er een nieuwe brug naar het stadsstrand. De Lidl verhuist naar een nieuwe locatie aan de overkant.

Lees ook:
- Delfzijl krijgt huizenhoge fotolijsten
- Nieuw theater De Molenberg krijgt apart gebouw
- Lidl in Delfzijl verhuist naar nieuw pand en krijgt tuin op het dak

Deel dit artikel:

Recent nieuws