Voorzitter weg bij SC Stadspark: 'Ik wil dit niet op mijn geweten hebben'

Jan Boonstra, de inmiddels ex-voorzitter van SC Stadspark
Jan Boonstra, de inmiddels ex-voorzitter van SC Stadspark © YouTube
Jan Boonstra is opgestapt als voorzitter van SC Stadspark. Hij wil dat de club de deuren van het sportpark sluit om er zeker van te zijn dat mensen daar niet besmet raken met corona. De overige bestuursleden konden zich niet vinden in die mening.
'Ik heb mijn functie neergelegd. Ik handel alleen nog een aantal lopende zaken af', zegt Boonstra.
Het bestuur hield donderdagavond spoedberaad. Aanleiding was dat drie clubleden en een kantinemedewerker in quarantaine zijn gegaan, nadat bron- en contactonderzoek uitwees dat ze te dicht in de buurt zijn geweest van een positief getest persoon.

'Geen plek geven'

Boonstra: 'We doen er alles aan als club om corona buiten de poorten te houden. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat er mensen wel besmet raken.'
'Verder heb ik nooit kunnen bedenken dat ik door dit virus zou moeten beslissen over een voetbalclub. Ik had voor de vergadering al gezegd dat ik dit geen plek kan geven en dat ik dit besluit niet zou slikken', licht Boonstra verder toe.

Haarden

Eerder donderdag zei Boonstra te vrezen dat hij zich zou moeten verantwoorden bij de KNVB, wanneer de club het sportpark op slot had gegooid. 'Zij hebben maar één belang en dat is geld. De Veiligheidsregio moet hierin een knoop doorhakken. Sportverenigingen zijn de grote haarden, dáár komen mensen bij elkaar.'
De voetballers die in quarantaine zitten zijn spelers van het eerste zaterdagelftal en van twee teams op zondag. De leden zijn tussen de 25 en 35 jaar oud.
Tot zover bekend hebben zich geen besmettingen op de club zelf voorgedaan. Dat was voor Boonstra echter geen reden om niet extra waakzaam te zijn en te pleiten voor het tijdelijk sluiten van de poort.

Medevoorzitter ook voor sluiting

Boonstra was lange tijd voorzitter van De Vogels. Na de fusie met Gronitas deelde hij het voorzitterschap met Jeroen Dekker. Die laatste is ook voor sluiting van het sportcomplex, zo bleek tijdens het beraad, maar koos er uiteindelijk voor om mee te gaan met de meerderheid van de stemmen.
In de uitzending van Noord Vandaag van donderdag deed Boonstra al zijn verhaal. Dit was vóór het spoedberaad van SC Stadspark
Voorzitter SC Stadspark: 'Het is een olievlek aan het worden'