Vriendenclub zoekt FC-fans voor 'leuk dagje uit'

FC-fans in de corona-opstelling in het stadion
FC-fans in de corona-opstelling in het stadion © Orange Pictures
Een groep vrienden in Assen heeft twaalf seizoenkaarten voor FC Groningen ingekocht. Nu zoeken ze mensen die ze willen gebruiken.
De aanschaf van de kaarten hoort bij de actie 'Laat ons weer eens juichen', opgezet om FC Groningen te steunen in de financieel moeilijke coronatijd.

Oproep

'We hebben barbecuepakketten verkocht, en dat heeft aardig wat geld opgeleverd', vertelt initiatiefnemer Raymond Lucas. Ze konden in totaal twaalf seizoenskaarten kopen.
Waar anderen de kaarten aan de club gaven om uit te delen, willen de Asser vrienden dit graag in eigen hand houden. En dus doen ze een oproep.

Dagje uit

'We zoeken mensen met minder geld die een leuk dagje uit willen', vertelt Lucas. Hoewel ze twaalf kaarten hebben, mogen er per wedstrijd vier mensen naar het stadion. Dat heeft te maken met de coronamaatregelen bij de FC, waardoor er minder supporters tegelijk naar het stadion mogen komen.
Raymond Lucas
Raymond Lucas © Elwin Baas/RTV Noord

Goed vertrouwen

'Het liefst sturen we gezinnen met die vier kaarten naar FC Groningen, maar vier losse bezoekers kan natuurlijk ook.' Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar de vriendengroep.
Lucas: 'We zetten iedereen op een lijst en hopen dat iedereen een keertje heen kan. We gaan niet uitgebreid screenen, dat is niet te doen. Het gaat op goed vertrouwen', besluit hij.