Rood Zwart Baflo boos op SIOS-speler om verzwijgen coronatest: 'Schandalig'

Voetbalclub Rood Zwart Baflo is niet te spreken over de handelswijze van een speler van VV SIOS uit Sauwerd. Afgelopen zaterdag deed hij mee in de onderlinge krachtmeting, terwijl hij de uitslag van een coronatest nog niet binnen had.

Achteraf bleek de test positief. VV SIOS zegt dat de speler de donderdag afgenomen coronatest voor het bestuur, technische staf en spelers van het eerste elftal geheim hield. Pas toen hij de dag na de wedstrijd de uitslag kreeg, lichtte hij het bestuur in. SIOS benadrukt tegenover RTV Noord dat het om een preventieve test ging en dat de besmette speler geen klachten had voor de wedstrijd.

Vloeken over zijn handelswijze

Bestuurslid Sander Visser: ‘Ik moest tijdens het telefoontje ook wel even vloeken over zijn handelswijze. Zo doe je dat niet. Dit is je grootste nachtmerrie als clubbestuur.’

VV SIOS heeft direct daarna Rood Zwart Baflo ingelicht. De Bafloërs vinden dat SIOS niks te verwijten is. Wel zijn ze boos op de speler.

Wij vinden het gedrag van de betrokken speler niet alleen onverantwoord, maar ook schandalig
Rood Zwart Baflo op de eigen website

‘Wij vinden het gedrag van de betrokken speler niet alleen onverantwoord, maar ook schandalig. Kennelijk kon het hem niets schelen wat de gevolgen van zijn handelswijze waren en kunnen zijn, ondanks dat dit dagelijks in het nieuws is en overheden en zorg voortdurend waarschuwen voor de gevolgen van besmetting met het COVID-19 virus’, schrijft de club op de website.

'Spelers zijn bang'

Voorzitter Piet Wieringa vult aan: ‘Spelers zijn ook bang. Eentje werd daarna zelf grieperig en moest afzeggen voor training. Gelukkig bleek hij achteraf negatief getest te zijn.’

Het Sauwerder bestuurslid Visser kan zich die angst wel voorstellen en betreurt het voorval.

Geen aangifte

RZ Baflo wil geen verdere stappen ondernemen richting SIOS en/of de speler, bijvoorbeeld in de vorm van een aangifte. Wel gaat de club ervan uit dat de KNVB de ontstane situatie bespreekt en een onderzoek start.

Ga er alsjeblieft verstandig mee om. Hou je aan de maatregelen, laat je testen als je klachten hebt en blijf thuis in afwachting van de uitslag
Sander Visser - Bestuurslid SIOS

SIOS hoopt vooral dat deze kwestie een duidelijke boodschap is naar de rest van de leden: ‘Ga er alsjeblieft verstandig mee om. Hou je aan de maatregelen, laat je testen als je klachten hebt en blijf thuis in afwachting van de uitslag’, aldus bestuurslid Visser.

Omdat er naast de betreffende speler ook een speler van het tweede elftal van VV SIOS besmet is met corona, heeft de club alle wedstrijden en trainingen van de senioren tot en met volgende week woensdag afgelast. Ook de geplande ledenvergadering op 30 september gaat niet door.

Lees ook:
- Het amateurvoetbal gaat komend weekend weer los: 'Ik hou m'n hart vast'
- Voorzitter weg bij SC Stadspark: 'Ik wil dit niet op mijn geweten hebben'
- Ons Coronablog

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws