Kijk terug: FC Groningen knock-out tegen FC Twente met 3-1

© Orange Pictures
FC Groningen heeft met 3-1 verloren van FC Twente na een 2-0 ruststand.
Na een verliespartij tegen PSV (1-3) en overwinning tegen ADO Den Haag (0-1) wacht voor FC Groningen vanavond de derde competitiewedstrijd. FC Twente won met 2-0 van Fortuna Sittard en speelde knap met 1-1 gelijk op bezoek bij Feyenoord. Welke ploeg gaat vanavond met de punten aan de haal?
  • Na minutenlang overleg wordt een treffer van Cerny in de 12e minuut afgekeurd door de VAR. Duurde vijf minuten. Groningen maakt achterin de ene fout naar de andere en lijkt totaal niet geconcentreerd.
  • In de 23e minuut komt FC Twente verdiend op voorsprong door een treffer van Cerny. De verdediging van FC Groningen gaat wederom absoluut niet vrijuit.
  • Kans voor FC Groningen via Larsen, Drommel brengt redding.
  • De beste mogelijkheid komt op naam van centrale verdediger Wessel Dammers. Hij kopt goed in, Drommel moet gestrekt naar de grond.
  • Tien minuten voor de pauze zorgt Danilo voor de 2-0, dit keer na een fout van Sergio Padt. FC Groningen is totaal niet bij de les vanavond.
  • Er leek alle reden toe, maar geen wissels aan het begin van de tweede helft.
  • Padt stopt een inzet van Danilo dat op dezelfde voet door lijkt te gaan.
  • El Messaoudi zorgt uit het niets met een kopbal voor de aansluitingstreffer in de 50e minuut: 2-1.
  • De tactische omzettingen van Buijs sorteren effect, de balans in het elftal is terug.
  • Drie nieuwe krachten bij FC Groningen: Romano Postema, Remco Balk (met zijn debuut voor in de eredivisie) en Patrick Joosten. Zij vervangen Strand Larsen, Lundqvist en El Hankouri
  • Ook Leal (Spaanse debutant) en Suslov zijn inmiddels binnen de lijnen gekomen. Alle vijf mogelijke wissels zijn nu opgebruikt
  • FC Groningen gaat in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker.
  • Vlak voor tijd kopte invaller Jeremejeff de 3-1 binnen; Padt zag er niet goed uit.
  • Balk schiet op de paal vlak na de derde Twentse treffer.
  • Afgelopen: FC Groningen verliest met 3-1 van FC Twente.