FC Groningen herpakt zich te laat en incasseert nederlaag tegen Twente

Mo El Hankouri in duel met Tyronne Ebuehi van FC Twente
Mo El Hankouri in duel met Tyronne Ebuehi van FC Twente © Orange Pictures
FC Groningen heeft vrijdagavond een 3-1 nederlaag geleden tegen FC Twente. Bij rust was het 2-0 door doelpunten van Cerny en Danilo, die individuele fouten afstraften. De aansluitingstreffer vlak na rust van El Messaoudi was niet genoeg omdat invaller Jeremejeff vlak voor tijd het duel besliste.
De tweede helft liet een totaal ander wedstrijdbeeld zien. De bezoekers gooiden de schroom van zich af en speelden veel beter, ook dankzij een paar tactische ingrepen van trainer Danny Buijs. Zo speelde Lundqvist veel beter vanaf rechts en stichtte El Messaoudi centraal veel meer gevaar.
Met drie frisse krachten in de vorm van de debuterende Balk, Joosten en Postema bracht Buijs 25 minuten voor tijd nog drie aanvallende invallers. Het mocht voor een punt niet meer baten omdat, invaller aan de kant van FC Twente, Alexander Jeremejeff het duel vlak voor tijd besliste.

Abominabel

De gasten legden een abominabele eerste 45 minuten op de mat. De organisatie klopte totaal niet, waardoor FC Twente kans op kans kon afdwingen. Cerny leek na twaalf minuten al te scoren, maar na minutenlang beraad door de VAR werd de treffer na millimeterwerk afgekeurd. Halverwege de eerste helft viel de niet te vermijden openingstreffer. Cerny profiteerde van een fout van Dammers en schoot de openingstreffer op het scorebord.

Danilo straf fout Padt af

Groningen kende een kort opleving, maar tien minuten voor rust kwam FC Twente eenvoudig aan de tweede treffer. Danilo strafte een fout van Padt af en verdubbelde daarmee de voorsprong van de Tukkers. De bezoekers konden daar alleen een gevaarlijke kopbal van Dammers tegenover zetten.

Ajax-thuis

Na de onderbreking was alles anders, maar was de opgelopen achterstand niet meer gelijk te trekken. FC Groningen heeft nu drie punten uit drie duels en vervolgt het seizoen volgende week zondag met de thuiswedstrijd tegen Ajax. Aftrap is om 12.15 uur.