Lycurgus besluit oefencampagne met ‘beste set ooit in Alfa-college’

Geoffrey van Gent slaat de bal door het blok
Geoffrey van Gent slaat de bal door het blok © JK Beeld
De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben de oefencampagne in eigen huis afgesloten met een ruime zege op zowel Sliedrecht Sport als Active Living Orion uit Doetinchem. Eén set werd zelfs met bijzonder groot machtsvertoon gewonnen door de Groningers.
Van tevoren was afgesproken dat de wedstrijden in het Alfa-college Sportcentrum uit drie sets zouden bestaan. Het eerste duel tegen Sliedrecht Sport werd met 3-0 (25-23, 25-18, 27-25) gewonnen. Orion versloeg Sliedrecht vervolgens met 2-1.

Middenman te weinig

Daarna won Lycurgus met 2-0 van Orion (25-6, 25-18). De laatste set werd niet meer gespeeld, omdat de bezoekers uit Doetinchem een middenman te weinig hadden voor het vervolg.

‘Beste set ooit’

Vooral de eerste set tegen Orion baarde opzien (25-6). De assistent-trainer van Lycurgus, Gerard Smit, noemde het zelfs ‘de beste set ooit in het Alfa-college Sportcentrum’, met onder meer ‘drie aces, drie killblocks en een aanvalspercentage van negentig procent’, zo concludeerde de ervaren Smit na afloop.

Supercup

Volgend weekend gaat het echte werk beginnen voor de ploeg van coach Arjan Taaij. Dan speelt Lycurgus in Ede een Final Four om de Supercup.

Sliedrecht, Orion en Dynamo

De eerste wedstrijd is op zaterdag om 17.30 uur tegen Sliedrecht Sport. De winnaar van dat duel neemt het zondag om 16.00 uur op tegen de winnaar van het duel tussen Draisma Dynamo uit Apeldoorn en Active Living Orion.