Derby tussen Marum en Zuidhorn afgelast na coronabesmetting

De voetbalwedstrijd tussen Marum en Zuidhorn is zaterdag enkele uren voor het begin van de derby afgelast, omdat een speler van Marum besmet is met het coronavirus. Na overleg met de GGD zijn de selectiespelers van Marum in thuisisolatie gegaan. De GGD is een bron- en contactonderzoek gestart.

Na de afgelasting van de wedstrijd van het eerste team is ook de wedstrijd van Marum 2 afgelast. Een deel van de spelers moest ook in thuisisolatie, omdat ze in contact waren geweest met hun besmette clubgenoot en daardoor bleven er te weinig spelers over om een wedstrijd te kunnen spelen.

In een verklaring op de website van de club schrijft voorzitter Ralf Buiter dat de speler de besmetting heeft opgelopen in de privésfeer en niet op de club. Voor de andere leden van SV Marum heeft de besmetting geen gevolgen. Met in achtneming van de hygiënemaatregelen konden de wedstrijden zaterdag wel doorgaan. De kantine werd wel gesloten.

Komende week beraadt het bestuur van SV Marum op vervolgstappen. Dat gebeurt in overleg met de GGD, de KNVB en de overheid.

Meer over dit onderwerp:
zorg coronavirus
Deel dit artikel:

Recent nieuws