Eigenaar dansschool in Groningen vast voor misbruik (update)

De dansschool
De dansschool © ProNews
De 37-jarige eigenaar van Groningen Dance Center (GDC) in de stad Groningen is aangehouden op verdenking van misbruik. Volgens het Openbaar Ministerie is er elf keer aangifte tegen de man gedaan, die sinds begin september vast zit.
De afgelopen week is zijn voorarrest met negentig dagen verlengd.
'De politie onderzoekt de verdenkingen en doet op dit moment geen verdere inhoudelijke mededelingen om het lopende onderzoek niet te verstoren. Het feit dat de gevangenhouding met 90 dagen is verlengd geeft de ernst van de zaak aan', staat in een brief van het personeel aan de leden en ouders. Van de elf aangiftes, zijn er tien afkomstig van minderjarigen.

Grootste in Groningen

De verdachte runde sinds 2004 de streetdance-school, een van de grootste in Groningen. Personeelsleden roepen in de brief mogelijke slachtoffers en getuigen op zich te melden bij de politie.
In de brief staat verder dat alle lessen doorgaan en dat er wordt gewerkt aan een doorstart. 'Ons doel is om bij elkaar te blijven als dansfamilie en als centrum om danstalent te ontdekken en te ontwikkelen. Alle danslessen en teamtrainingen zullen worden voortgezet. In de komende weken zal daar meer nieuws over volgen, met name over hoe wij als school de doorstart gaan maken.'

'Broer van agent met coke'

Volgens de Telegraaf is de opgepakte dansschooleigenaar de broer van de in juni aangehouden politieagent bij wie een kilo cocaïne is aangetroffen. Naast de cocaïne trof de politie toen een grote hoeveelheid contant geld aan in zijn woning