Voetbalclubs Het Hogeland willen competitiestop

SV De Heracliden in Uithuizermeeden
SV De Heracliden in Uithuizermeeden © Merijn Slagter/RTV Noord
Vijftien van de achttien amateurvoetbalverenigingen uit de gemeente Het Hogeland pleiten voor een competitiestop. Dat zijn de clubs gezamenlijk overeengekomen na afloop van de persconferentie van minister-president Mark Rutte, die verdere beperkingen voor het amateurvoetbal opleverde.
De verenigingen in de gemeente Het Hogeland hadden na de persconferentie van gisteravond online overleg met elkaar. De verenigingen gaven direct aan voor een tijdelijke competitiestop bij de senioren te zijn, aangezien publiek de komende weken niet welkom is én de kantine op slot moet.

Meningsverschil over de jeugd

'Onze oproep is: KNVB, verschaf duidelijkheid', zegt voorzitter Arjen Fledderman van FC LEO uit Leens. 'Wat ons betreft kan de competitie voor de senioren de komende periode eruit. Dat is een stap achteruit, maar die is soms nodig om daarna weer een stap vooruit te zetten. Persoonlijk ben ik voor een algehele stop, dus ook bij de jeugd, maar er zijn ook verenigingen in onze gemeente die wel graag verder gaan met de jeugd. Ook binnen onze vereniging zijn er jeugdleiders die wel graag doorgaan.'
De verenigingen krijgen extra maatregelen op hun bordje, terwijl vrijwilligers de verenigingen runnen. Zo moeten verenigingen erop toezien dat er geen publiek op de sportcomplexen komen.
Wat ons betreft worden zowel de competities bij senioren als de junioren stilgelegd
Boldewijn Noordveld, voorzitter VV Noorwolde

Straks heb je gekke situaties

Voetbalvereniging Noordwolde is net als FC LEO een van de verenigingen die pleit voor een competitiestop. Voorzitter Boldewijn Noordveld gaat een stapje verder dan zijn collega Fledderman. Hij pleit ook voor een tijdelijke competitiestop bij de junioren.
'Straks heb je de gekke situatie dat ouders die hun kinderen naar uitwedstrijden rijden, wel welkom zijn op het complex. Maar ouders van kinderen die een thuiswedstrijd spelen zijn niet welkom. Sommige jonge kinderen zijn onzeker en vinden het fijn dat hun ouders er wel zijn. Dat heeft dus een negatief effect. Wat ons betreft worden zowel de competities bij senioren als de junioren tijdelijk stilgelegd.'

Nog geen reactie KNVB

De verenigingen willen in contact treden met de KNVB om hun standpunt kenbaar te maken en zijn ook benieuwd waar de voetbalbond mee gaat komen. RTV Noord heeft meermaals geprobeerd met de KNVB in contact te komen, maar kreeg tot dusverre geen reactie van de voetbalbond.