Restaurant De Rietschans in Haren voert mondkapjesplicht in voor gasten (update)

Restaurant De Rietschans in Haren
Restaurant De Rietschans in Haren © Google Street View
Restaurant De Rietschans aan de Meerweg in Haren voert een mondkapjesplicht in voor gasten. De maatregel gaat per direct in.
Eigenaar Frans Kappenburg neemt de maatregel omdat hij 'niet wil mopperen' over de maatregelen rondom het coronavirus, maar liever actief iets doet om de verspreiding tegen te gaan.
Het restaurant zorgde tot nu toe al voor voldoende ruimte en ventilatie, maar gaat met de mondkapjesplicht nog een stapje verder.
Restaurantbezoekers kunnen bij een bezoek aan De Rietschans gratis een mondkapje krijgen. Het mondmasker moet worden opgedaan als de bezoeker in beweging komt, dus vanaf de ingang naar de tafel en bij een toiletbezoek.

'Positieve reacties'

'We zien dat de gasten het waarderen', zegt Kappenburg. 'Het gaat om de veiligheid, ook om die van onze medewerkers. Maar tot nu toe reageert iedereen positief.'
Zonder een mondkapje kom je er niet in. 'Een beetje cru gesteld: ik ben de baas, dus ik bepaal de regels. Ik hoop dat de regering een keer een harde uitspraak gaat doen waar het wel moet en waar niet.'
Dit bericht is aangevuld met quotes van de eigenaar