Horecazaak die regels overtreedt voortaan twee weken dicht

Strengere regels voor de horeca
Strengere regels voor de horeca © RTV Noord
Horecagelegenheden, die zich niet aan de nieuwe coronaregels houden, kunnen vanaf komend weekend twee weken gesloten worden. Tot nu toe gaan zaken die de regels overtreden één week dicht.
Voorzitter van de Veiligheidsregio Koen Schuiling maakte dat woensdagmiddag bekend.

'Regels nu al zo lang bekend'

'Dat de horeca zich momenteel aan bepaalde regels moet houden is nu al zo lang bekend', zegt Schuiling. 'Het heeft me bovendien wel een beetje verbaasd dat we, na zoveel weken inspanning, afgelopen weekend opnieuw twee horecazaken hebben moeten sluiten.' Discotheek Sunny Beach en nachtclub Copas moesten het afgelopen weekend de deuren sluiten.
Schuiling zegt ook sneller schriftelijke waarschuwingen te gaan geven als zaken regels overtreden.

Meer boa's en toezichthouders

De voorzitter van de Veiligheidsregio, tevens burgemeester van Groningen, zegt dat er meer boa's en toezichthouders worden ingesteld in de hele provincie.

Ook andere detailhandel kan dicht

Ook andere detailhandel kan gesloten worden als die zich niet aan de nieuwe regels houdt. Schuiling noemt supermarkten en bouwmarkten als voorbeeld.
Belangrijke regels zijn dat klanten voldoende ruimte geboden krijgen en er niet te veel mensen in een winkel zijn. 'Dat de zaken zelf de winkelwagentjes weer gaan schoonmaken is wel het minste', besluit Schuiling.