Stadsbestuur zet komst tiny houses door ondanks eerdere politieke verdeeldheid

De gemeente Groningen ziet de komst van meerdere tiny houses op het Westpark in Stad nog altijd zitten. Coalitiepartijen PvdA en D66 waren eerder kritisch op het plan om juist in het openbare Westpark ruimte vrij te maken voor de 'lutje hoeskes'.

Ondanks de eerdere verdeeldheid binnen het Groninger gemeentebestuur om ruimte in het openbare park op te offeren ten faveure van woningen, zet het stadsbestuur het plan dus toch door. Er wordt aan de gemeenteraad gevraagd om geld te steken in de aanleg van riolering voor de 24 nog te bouwen huisjes.

Het plan om in de gemeente Groningen Tiny Houses te realiseren, komt uit de koker van Partij voor de Dieren en Groenlinks, eveneens een coalitiepartij. Al sinds 2016 werken die twee partijen aan de komst van de woningen. Er zijn twee locaties aangewezen als bouwlocatie: het Westpark en Meerstad.

De bezwaren

D66 en PvdA lieten vorig jaar weten niet blij te zijn met de locatie Westpark. 'We hebben afgesproken om publieke ruimte te herwinnen en groen te sparen, daar past dit niet bij', liet een kritische Sander Claassen vorig jaar weten namens D66. Het Westpark is voor iedereen toegankelijk, dus openbaar. Met de komst van de woningen verdwijnt een deel van het openbare park. De fractie van coalitiepartij PvdA vond destijds ook dat de woningen veel ruimte in beslag nemen.

Stadsbestuur ziet het toch zitten

Ondanks de kritiek die uit de eigen coalitie komt, durft het stadsbestuur het toch aan om de plannen door te zetten. Als een meerderheid van de gemeenteraad akkoord gaat met de aanleg van de riolering, staat niks de komst van de woningen in het Westpark in de weg.

Maximaal 10 jaar

De locatie is wel een tijdelijke. Bewoners mogen er maximaal tien jaar wonen en de kavels zijn ook toegankelijk voor de bezoekers van het Westpark. Omdat het om een tijdelijke locatie gaat, zullen de bewoners het stuk grond waarop ze bouwen huren van de gemeente.

Lees ook:
- Tiny Houses zorgen voor verdeeldheid in Groninger gemeentebestuur
- Veel belangstelling voor wonen in Tiny House
- 'Met een heerlijk tuintje voelt het net als een paradijsje'

Meer over dit onderwerp:
meerstad groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws