GroenLinks relativeert succes energiebox

GroenLinks relativeert succes energiebox
GRONINGEN - De energieboxen voor minima zijn zeker niet in alle gevallen bij de armste inwoners van de stad terechtgekomen. Dat zegt fractievoorziter Drewes de Haan van GroenLinks in de Groninger gemeenteraad.
Provincie en gemeente besloten de armste huishoudens tegemoet te komen met spaarlampen, tochtstrips en radiatorfolie, zodat de energienota omlaag kon. De projectleiders zeggen dat in de stad 6000 minima geholpen zijn met het pakket.
Volgens De Haan liepen echter veel minima helemaal niet warm voor het project. Hij wijt dat met name aan een te vrijblijvende werkwijze. Zo dachten veel mensen dat ze met een stunt van een energieleverancier te maken hadden en gingen ze niet in op het aanbod. Uiteindelijk zouden energieboxen zelfs terecht zijn gekomen in de wijk Piccardthof, waar niet bepaald veel minima wonen.
De projectleider van Energie Beter sluit niet uit dat er ook boxen bij rijkere Stadjers zijn geleverd, maar zegt dat het meerendeel van de pakketten op de juiste plek terechtkwam.