Aantal besmettingen in provincie stijgt verder; meer dan week ervoor

De afgelopen week zijn er in onze provincie 630 nieuwe coronabesmettingen bij gekomen. Dat is meer dan de week daarvoor; toen waren het er 467.

Ruim de helft van de besmette personen zijn jongeren tussen de 18 en 24 jaar; dat beeld is al een aantal weken hetzelfde.

Nu het aantal besmettingen in Groningen oploopt, is lang niet altijd meer duidelijk waar het virus is opgelopen, stelt de GGD in de wekelijkse update. Het lijkt erop dat meer dan de helft van het aantal besmettingen thuis plaatsvindt. Andere vermoedelijke besmettingsbronnen zijn kennissen en vrienden, horeca, vrijetijdsbesteding zoals sport, en studentenactiviteiten.

Meeste besmettingen in Stad

De stad Groningen neemt nog altijd de meeste besmettingen voor haar rekening; meer dan de helft vindt daar plaats. Vooral in de stad zijn de meeste besmettingen onder jongeren. Onder de nieuwe besmettingen waren 24 personen jonger dan achttien jaar (waarvan vijf jonger dan twaalf jaar) en twintig personen ouder dan zeventig jaar.

De laatste week werden iets minder mensen (5613) getest dan de week ervoor (5630). Daarmee is er voor het eerst sinds begin augustus geen groei zichtbaar in het aantal tests.

Lees ook:
- 'Aantal Groninger coronabesmettingen loopt verder op, vooral onder jongvolwassenen'
- Analyse Groningse coronacijfers: ‘Dit is redelijk verontrustend’
- Volg alle actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in ons liveblog

Meer over dit onderwerp:
opinie coronavirus zorg groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws