Statenlid koopt 'rotte kies' Rhederbrug voor eigen bedrijf

Statenlid Richart Joling van de Partij van de Arbeid heeft het voormalig grenskantoor bij Rhederbrug gekocht. Hij is de gelukkige uit elf geïnteresseerde kandidaten die zich bij de gemeente Westerwolde had gemeld.

Joling is woonachtig in Ter Apel en eigenaar van het bedrijf Rolloek, een bedrijf dat onder meer zonweringen en garagedeuren verkoopt en plaatst. Hij is voornemens het kantoor van zijn bedrijf te vestigen in het pand, meldt hij op zijn Facebookpagina.

'We gaan de buitenkant zoveel mogelijk restaureren zoals het er vroeger altijd uit heeft gezien', schrijft Joling op zijn Facebookpagina. 'We zijn al begonnen met de eerste werkzaamheden.'

Wethouder Bart Huizing (PvdA) heeft de gemeenteraad van Westerwolde woensdagavond geïnformeerd over de verkoop. Nieuwbakken eigenaar Joling heeft het pand voor een symbolisch bedrag overgenomen en zegt er 70.000 euro in te moeten steken om weer wat van het pand te maken.

'Er is geen gas, water- en elektra-aansluiting', laat hij in een reactie weten. 'Dat zijn kosten voor ons.' Ook laat hij weten dat het pand van buiten en binnen helemaal moet worden opgeknapt. Verder moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Verwaarloosd

Het kantoor, pal naast de Duitse grens, staat er al jaren verwaarloosd bij. In 2018 dacht de gemeente Westerwolde een koper te hebben gevonden die het pand wilde restaureren en er een nieuwe functie aan wilde geven. Maar eerder dit jaar besloot de potentiële koper om toch af te zien van de koop.

Nu wordt het pand omgeturnd tot bedrijfskantoor. Joling hoopt dat er Bellingwolders zijn die nog herinneringen hebben aan het grenskantoor. 'Mochten er mensen zijn met spullen uit het grenskantoor en die aan ons willen schenken, dan zijn wij er erg blij mee', meldt Joling.

Lees ook:
- Elf geïnteresseerden voor 'rotte kies' bij Rhederbrug
- Westerwolde zoekt nieuwe kopers grenskantoor Rhederbrug
- 'Rotte kies' in Rhederbrug nog niet verkocht

Deel dit artikel:

Recent nieuws