Statenlid koopt 'rotte kies' Rhederbrug voor eigen bedrijf

Het vervallen gebouw in Rhederbrug
Het vervallen gebouw in Rhederbrug © Marten Nauta/RTV Noord
Statenlid Richart Joling van de Partij van de Arbeid heeft het voormalig grenskantoor bij Rhederbrug gekocht. Hij is de gelukkige uit tien geïnteresseerde kandidaten die zich bij de gemeente Westerwolde had gemeld.
Joling is woonachtig in Ter Apel en eigenaar van het bedrijf Rolloek, een bedrijf dat onder meer zonweringen en garagedeuren verkoopt en plaatst. Hij is voornemens het kantoor van zijn bedrijf te vestigen in het pand, meldt hij op zijn Facebookpagina.
'We gaan de buitenkant zoveel mogelijk restaureren zoals het er vroeger altijd uit heeft gezien', schrijft Joling op zijn Facebookpagina. 'We zijn al begonnen met de eerste werkzaamheden.'

Verwaarloosd

Het kantoor, pal naast de Duitse grens, staat er al jaren verwaarloosd bij. In 2018 dacht de gemeente Westerwolde een koper te hebben gevonden die het pand wilde restaureren en er een nieuwe functie aan wilde geven. Maar eerder dit jaar besloot de potentiële koper om toch af te zien van de koop.
Nu wordt het pand omgeturnd tot bedrijfskantoor. Joling hoopt dat er Bellingwolders zijn die nog herinneringen hebben aan het grenskantoor. 'Mochten er mensen zijn met spullen uit het grenskantoor en die aan ons willen schenken, dan zijn wij er erg blij mee', meldt Joling.