Dick Pouwels nieuwe bestuursvoorzitter Hanzehogeschool Groningen

Dick Pouwels
Dick Pouwels © Hanzehogeschool Groningen
Dick Pouwels is de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur (CvB) van de Hanzehogeschool Groningen. Pouwels volgt per 1 januari 2021 Henk Pijlman op.
Pouwels (1960) is op dit moment voorzitter van het CvB van HAS Hogeschool, een hogeschool op het gebied van agro, food en leefomgeving met vestigingen in Den Bosch en Venlo. Bij de HAS realiseerde hij onder meer regionale en landelijke samenwerkingen.
Daarvoor was hij onder meer directielid bij Wageningen University & Research.

Opgegroeid in Groningen

Pouwels is opgegroeid in Groningen en studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
De verbinding met het Noorden is altijd aanwezig geweest
Dick Pouwels - nieuwe bestuursvoorzitter Hanzehogeschool Groningen
'Ik ga jaarlijks met onze kinderen naar een wedstrijd van FC Groningen. De verbinding met het Noorden is altijd aanwezig geweest', aldus Pouwels bij zijn aanstelling.
Pouwels staat te boek als een 'verbinder en bruggenbouwer'. 'Zijn vermogen om te verbinden en zijn overtuiging dat studenten centraal moeten staan, maken hem een waardig erfgenaam van de vooruitgang die Pijlman heeft gebracht', zegt Izaäk van Jaarsveld, voorzitter van de Hogeschoolmedezeggenschapsraad.

'Erg vereerd'

Pouwels laat weten erg vereerd te zijn met zijn nieuwe aanstelling. Hij heeft de ambitie om 'met de expertise van de Hanzehogeschool een wezenlijke bijdrage te leveren aan maatschappelijk thema's als energie, duurzaamheid, klimaat, leefbaarheid en gezondheid. Thema's die gaan over een vitale samenleving én een vitale economie.'