Ravage na portiekbrand in Hoogezand

HOOGEZAND - Van de vier mensen die afgelopen nacht in het ziekenhuis werden opgenomen na de brand in een flat in Hoogezand, zijn er twee weer thuis.
Een vrouw van 22 jaar ligt nog met een heupbreuk en rugverwondingen in het ziekenhuis. Een ander slachtoffer ligt in het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis, met brandwonden aan een been en beide armen
De brand ontstond woensdagnacht rond tien voor één in de berging onder de flat met acht portiekwoningen aan de Pieter Langendijkstraat. Het portiek kwam al snel vol met rook te staan, waardoor de bewoners niet meer naar buiten konden. De mensen vluchtten in paniek naar de balkons. Eén bewoonster zag geen andere uitweg dan van de tweede verdieping te springen.
De brand is vrijwel zeker aangestoken. Buurtbewoners hoorden dat er vlak voor het begin van de brand ruzie werd gemaakt op straat. De politie onderzoekt de zaak. Er is zoveel rook- en roetschade dat de complete flat voorlopig onbewoonbaar is. Voor de bewoners wordt vervangende woonruimte gezocht.