Verpauperd Netam-terrein in Leek wordt opgeknapt

De brand in 2012 in het voormalig Netam-pand
De brand in 2012 in het voormalig Netam-pand © RTV Noord
Eigenaar PNO Pactum en de gemeente Westerkwartier hebben een akkoord bereikt over de herontwikkeling van de zogeheten Netam-locatie in Leek. Het terrein op het industriepark Leek ligt er al jaren verpauperd bij.
Het initiatief voor de opknapbeurt komt van de verenigde ondernemers van industriepark Leek. In overleg met de eigenaar en de gemeente is een stedenbouwkundig plan voor het gebied gemaakt.

Veertien kavels

Op het terrein wordt een weg aangelegd waardoor het mogelijk wordt meerdere kavels aan te leggen waar kleinere bedrijven zich kunnen vestigen. Ook wordt een deel van het gebied ingericht voor wonen en werken. In totaal zijn veertien kavels beschikbaar.
De werkzaamheden aan de infrastructuur gaan binnenkort van start. Volgens de gemeente Westerkwartier hebben zich al enkele ondernemers gemeld die zich op de vernieuwde Netam-locatie willen vestigen.

Brand

Netam Trailers ging in 2005 failliet. In 2012 brak er brand uit in het voormalige pand van het bedrijf, waar op dat moment onder meer een stenen- en tegelhandel was gevestigd. Bij de brand ging een groot deel van het bedrijfsverzamelgebouw verloren.