Werkleerbedrijf Afeer gaat samenwerking aan met DesignbyU

De twee bedrijven maken samen persoonlijke beschermmiddelen
De twee bedrijven maken samen persoonlijke beschermmiddelen © Marco Grimmon/RTV Noord
Afeer, het werkleerbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde, gaat samenwerken met DesignByU. Dat bedrijf maakt persoonlijke beschermmiddelen, waaronder mondkapjes, handgel en handschoenen.
De samenwerking van beide partijen gaat ‘AbyU’ heten.

Meer verkoop

Door het coronavirus is de vraag naar onder meer mondkapjes en handschoenen toegenomen, merken ze ook bij het bedrijf dat in Bellingwolde gevestigd is.
Zij kunnen de extra handjes van Afeer dus wel gebruiken. DesignByU gaat zich in het nieuwe bedrijf richten op het ontwerp, de productie en de inkoop. Afeer zal zorgen voor de verwerking, logistiek en de verzending naar de klant.
Het blijft niet bij alleen de persoonlijke beschermmiddelen, het werkleerbedrijf wil ook (bedrijfs)kleding gaan aanbieden. Afeer: ‘Omdat wij zelf een drukkerij en een kledingatelier hebben, kunnen de mondkapjes en de kleding ook voorzien worden van een logo.’

Hoeveel banen?

Bij Afeer werken onder andere mensen met een arbeidsbeperking. Ook kunnen werkzoekenden trainingen en trajecten volgen die hen uiteindelijk weer aan een betaalde baan moet helpen. Het is op dit moment nog moeilijk te zeggen hoeveel mensen van Afeer aan de slag kunnen bij AbyU.
Het werkleerbedrijf: ‘De website gaat vandaag online. Des te meer bestellingen, des te meer mensen wij daar aan het werk kunnen hebben. Dat is nu dus nog moeilijk in te schatten. Maar het doel is wel om hier tien tot vijftien arbeidsplaatsen te creëren. Aan de mensen zal het in elk geval niet liggen, zij zijn enthousiast om binnen dit nieuwe bedrijf te mogen werken!’