Vrouw (57) overlijdt bij steekpartij in Grijpskerk, 36-jarig familielid aangehouden (update)

Hulpdiensten in Grijpskerk
Hulpdiensten in Grijpskerk © ProNews
Bij een steekincident aan de Burmanniastraat in Grijpskerk, is vrijdagavond een 57-jarige vrouw uit Grijpskerk overleden.
De politie heeft direct na de steekpartij een verdachte aangehouden. Het betreft een 36-jarige man uit Zuidhorn. 'Hij is overgebracht naar het cellencomplex', aldus de politie.

Gereanimeerd

De steekpartij vond rond tien voor tien plaats. De hulpdiensten rukten massaal uit. Omstanders zagen hoe een persoon werd gereanimeerd door ambulancepersoneel. De vrouw was echter dusdanig gewond dat hulpverlening niet meer mocht baten, meldde de politie rond middernacht.
Wat de aanleiding van de steekpartij was, is onduidelijk. Wel laat de politie weten dat het gaat om een incident in de familiaire sfeer.

Burgemeester

De buren zijn geschokt door de gebeurtenis. Volgens hen gaat het om een moeder en zoon. ‘Het is verschrikkelijk dat zo’n vrouw dit moet overkomen’, aldus een van de omwonenden.
Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier kwam zaterdagochtend poolshoogte nemen in de straat. Hij sprak met verschillende bewoners.
De man van het slachtoffer is overgebracht naar een zorgcentrum. Familie ontfermt zich over de kat en hond van het stel.