Taaij: 'Blij met deze prijs, maar de euforie ontbreekt'

Hossein Ghanbari, links, en Dennis Borst tonen de Supercup
Hossein Ghanbari, links, en Dennis Borst tonen de Supercup © Orange Pictures
Lycurgus-coach Arjan Taaij pakte zondagmiddag met zijn ploeg de Supercup. Zijn tiende prijs als hoofdcoach van de Groningers.
Door de omstandigheden, lege hal vanwege de coronamaatregelen, voelde het beklemmend. 'De echt euforie ontbreekt door deze setting, maar natuurlijk zijn we heel blij met de Supercup. Ik vind dat we nog veel beter kunnen, maar het resultaat telt. Vorig seizoen wonnen we nog net de beker voor de onderbreking en nu kijk je daar met terugwerkende kracht ook met heel veel plezier op terug,' zegt Taaij.
Reacties spelers en coach Lycurgus

Vreemde omstandigheden

Aanvoerder Dennis Borst kon zich helemaal vinden in de analyse van zijn coach. 'Een prijs is altijd mooi, laat dat duidelijk zijn. Maar het zijn hele vreemde omstandigheden. In het veld mag je niet echt juichen, ook niet van de bank. Je krijgt geen energie van het publiek, kunt het niet delen. We hebben nog oefenwedstrijden gespeeld met publiek, in Duitsland voor 200 mensen. Dan voelt het meteen heel anders. Nu moet ik er heel erg aan wennen en mijn teamgenoten ook weet ik.'