Politie denkt identiteit dader Damster zedenzaak snel te achterhalen

Buurtonderzoek in Appingedam eind vorige maand
Buurtonderzoek in Appingedam eind vorige maand © ProNews
De politie heeft dinsdag (nog) geen beelden vertoond van de dader van het zedenmisdrijf dat op 21 september plaats vond in Appingedam. 'We hebben een vermoeden van de identiteit van de man', liet de politie dinsdagavond weten.
De man had tot 20:00 uur dinsdagavond de gelegenheid gekregen zich te melden. Zou hij dat niet doen, dan dreigde de politie beelden van de 'goed herkenbare man' te tonen in het programma Opsporing Verzocht.

In een stroomversnelling

Het onderzoek naar de zaak, waarin een man jonge meisjes in de wijk Opwierde onzedelijk benaderde, raakte dinsdagmiddag echter in een stroomversnelling, zei woordvoerder Evelien Aangeenbrug tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht.
Mochten de ontwikkelingen toch niet leiden tot een doorbraak, dan kunnen we alsnog besluiten om de beelden te publiceren
Politiewoordvoerder Evelien Aangeenbrug
'We denken de identiteit van de dader snel te kunnen achterhalen', aldus Aangeenbrug. 'Vandaar dat we in overleg met het Openbaar Ministerie hebben besloten de beelden nog niet te tonen. Mochten de ontwikkelingen toch niet leiden tot een doorbraak, dan kunnen we alsnog besluiten om de beelden te publiceren.'
Bekijk hier het item over de zaak in Opsporing Verzocht:

Nog steeds getuigen gezocht

De politie zoekt nog wel steeds getuigen van het voorval in de wijk Opwierde. Daar werden de meisjes op 21 september tussen 14:00 en 18:30 uur benaderd in de wijk Opwierde. De man werd onder andere gezien op de Mr. A.T. Voslaan en de Graaf Edzardstraat.
De verdachte heeft een lichte huidskleur en op de beelden is te zien dat hij rookt. Op basis van getuigenverklaringen schat de politie hem tussen de 20 en 40 jaar oud. Hij heeft een slank postuur en is waarschijnlijk tussen de 1.70 en 1.85 meter lang.
Op 21 september droeg hij een groenig t-shirt, met lichte opdruk, een korte, donkere broek tot op de knie, donkere schoenen en een grijze zogenoemde opa-pet (flatcap). Hij droeg een zonnebril, had een koptelefoon om de nek en een donkere rugzak.

Nog geen nieuwe tips

Onmiddellijk na de uitzending waren er nog geen nieuwe tips binnengekomen, tweette de politie.