SP gemeente Groningen: bouw meer sociale huurwoningen

De fractie van de SP in de gemeente Groningen vindt dat er meer sociale huurwoningen gebouwd moeten worden. 'Die loopt nu te ver achter', zegt de partij.

Volgens woningnet loopt de wachttijd voor een eengezinswoning op tot tien jaar. De SP wil dat de gemeente in huidige en toekomstige bouwprojecten veel meer sociale huurwoningen gaat plannen. 'Het college van burgemeester en wethouders haalt haar eigen ambitie van minimaal dertig procent sociale huur bij nieuwbouw bij lange na niet.'

Vraag gigantisch

SP-raadslid Bob de Greef: 'De vraag naar goede en betaalbare huurwoningen in Groningen is gigantisch. Mensen zijn een veel te groot deel van hun inkomen kwijt aan hun woning.'

De SP Groningen ziet dat de woningnood in Groningen toeneemt. 'De huurprijzen stijgen, het aanbod neemt af waardoor zelfs mensen met urgentie bijna geen woning meer krijgen en anderen worden gedwongen buiten de stad te gaan wonen', aldus De Greef.

Twee alternatieven

Als oplossing draagt de SP twee alternatieven aan: het inzetten van een doelgroepenverordening of het stellen van minimumeisen voor percentages sociale huurwoningen.

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad woneninstad
Deel dit artikel:

Recent nieuws