Vader verdronken peuter accepteert straf

Hulpdiensten bij de plaats waar de peuter uit het water werd gehaald
Hulpdiensten bij de plaats waar de peuter uit het water werd gehaald © Persbureau Meter
Paul den B. gaat niet in beroep tegen zijn straf. Hij werd twee weken geleden veroordeeld tot zeven jaar cel voor doodslag op zijn zoontje Sven.
Dat meldt RTV Drenthe.

IJskoud

Het 3-jarige jongetje verdronk in december vorig jaar in het Noord-Willemskanaal bij Ubbena. Hij viel in het donker vanaf de steile oever van het kanaal in het water. Daarna deed Utrechter Den B. volgens de rechtbank te weinig om hem te redden. Sven lag al een kwartier in het water toen hij 112 belde.
Uiteindelijk haalden politieagenten het jongetje na zo'n drie kwartier uit het ijskoude water. Sven had toen een temperatuur van slechts 23 graden en had ernstige hersenschade. Hij werd naar het UMCG gebracht, waar hij op 31 december overleed.

Rouwproces

Den B.'s advocate, Judith Kwakman, vond dat alleen dood door schuld, een minder zwaar misdrijf, bewezen kon worden. Toch gaat haar cliënt niet in hoger beroep. Volgens Kwakman vindt Den B. zijn straf te zwaar, maar heeft hij geen zin in juridisch getouwtrek. Hij zegt zich nu te willen richten op het rouwproces. Den B. heeft eerder toegegeven dat hij zich wel degelijk verantwoordelijk voelt voor de dood van zijn zoontje.
Naast de straf kreeg de Utrechter een contactverbod van vijf jaar met zijn ex-vrouw. Ook moet hij haar ruim 21.000 euro schadevergoeding betalen.