Boeren en tuinders delen appels uit aan Groningse voedselbanken

Een man bij schappen vol appels
Een man bij schappen vol appels © Martijn Klungel/RTV Noord
Boeren en tuinders delen volgende week tijdens de Dutch Food Week ruim 40.000 appels uit bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken in hun regio. In Groningen worden 5.000 appels uitgedeeld.
LTO Noord, belangenvereniging van boeren en tuinders en initiatiefnemer van de uitdeelactie, wil 'Nederlanders de waarde van boeren en tuinders laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal'.

50.000 appels in Groningen

In Groningen worden 5.000 appels aan onder andere voedselbanken uitgedeeld.
Trienke Elshof, regiovoorzitter LTO Noord: 'We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen.'

Blijven uitleggen

Volgens LTO Noord hebben boeren en tuinders de verantwoordelijkheid om 'monden te blijven voeden'. 'Dat is een verhaal dat je moet blijven uitleggen', zegt Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord.
De Dutch Food Week is volgende week. Het thema van de week is dit jaar 'verbinden'.