Stieneke van der Graaf zesde op kandidatenlijst ChristenUnie

Stieneke van der Graaf (ChristenUnie)
Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) © Bart Maat/ANP
Stieneke van der Graaf uit Groningen staat bij de ChristenUnie als zesde op de concept kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer volgend jaar.
Van der Graaf, geboren in Zwartsluis, maar woonachtig in Groningen, zit sinds 2017 in de Tweede Kamer namens de ChristenUnie. Daarvoor was ze onder meer Statenlid. Ze werd beëdigd als lid van de Tweede Kamer nadat partijgenoot Carola Schouten tot minister werd benoemd.

Vijf zetels

Regeringspartij ChristenUnie heeft momenteel vijf zetels in de Tweede Kamer. Van der Graaf moet op de kandidatenlijst lijstrekker Gert-Jan Segers, Carola Schouten, Mirjam Bikker, Don Ceder en Pieter Grinwis voor zich dulden.
Van der Graaf is met nog zeven andere Tweede Kamerleden uitverkoren om de parlementaire enquête over de gaswinning voor te bereiden. In haar portefeuille zit onder meer infrastructuur, binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties, justitie en veiligheid, Europa en media.

Inge Jongman

Van der Graaf is overigens niet de enige Groningse op de lijst. Inge Jongman, wethouder namens de ChristenUnie in Stad, staat op plek 26.