Lycurgus aan kop na eenzame competitiestart

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben het openingsduel van de competitie met groot verschil gewonnen. In het Zuid-Hollandse Zevenhuizen werd het 0-3 (17-25, 14-25, 19-25) tegen RECO ZVH.

Dit was het enige duel in de eredivisie dat doorging in deze speelronde. De overige wedstrijden zijn afgelast, wegens coronagevallen.

Helemaal vrij waren de Groningers niet van de coronamalaise. Lycurgus-coach Arjan Taaij miste vanwege de coronamaatregelen Jesper van Muijden. Hij speelde onlangs in Tsjechië op het EK-20 met Jong Oranje, waardoor hij nu verplicht in quarantaine zit.

Supercup

De corona grijpt ook in de volleybalwereld flink om zich heen. Vorige week hoefde Lycurgus in de halve finale van Supercup al niet in actie te komen, doordat Sliedrecht Sport zich had afgemeld vanwege coronagevallen.

De Groningers wonnen vervolgens de prijs door Orion uit Doetinchem met 3-1 te verslaan.

Dynamo

Normaal gesproken speelt Lycurgus komende vrijdag een belangrijk duel in de eredivisie. De Groningers moeten het dan in Apeldoorn opnemen tegen Draisma Dynamo. Er zijn geen coronagevallen bekend bij de ploeg van coach Redbad Strikwerda.

Lees ook:
- Lycurgus ronde verder in Europa vanwege afmelding tegenstander
- Verbazing bij gemeente over noodoproep Lycurgus: 'We zijn gewoon met elkaar in gesprek'
- Taaij: 'Blij met deze prijs, maar de euforie ontbreekt'

Meer over dit onderwerp:
lycurgus
Deel dit artikel:

Recent nieuws