Automobilist scheurt met 200 km/u door Sappemeer

Een achtervolging.
Een achtervolging. © Flickr/BlinkView (Creative Commons)
De politie heeft zaterdagavond een automobilist aangehouden na een achtervolging op hoge snelheid in en rond Sappemeer. Uiteindelijk kwam de hardrijder aan de Kleinemeersterstraat tot stilstand.
De politie Ommelanden Midden beschrijft op Facebook hoe de achtervolging begon op de A7, toen een onopvallende politieauto met hoge snelheid werd ingehaald.

Stopsignaal

Nadat de snelheid bleef toenemen tot 200 km/u, besloot de politie de snelheidsduivel bij de afslag Sappemeer middels een stopsignaal, zwaailichten en sirene tot stoppen te dwingen.
De automobilist wilde echter van geen stoppen weten, en ging er volgens de politie met hoge snelheid vandoor op de Noordbroeksterstraat richting Vosholen. Daar werd opnieuw 200 km/u gehaald, terwijl er 50 km/u is toegestaan. Ook in een 30 km-zone ging het vervolgens op topsnelheid.

Voorwiel tegen stoeprand

Pas toen de de doorrijder met zijn voorwiel een stoeprand had geraakt, ging de snelheid eruit. Gestopt werd er echter nog niet.
'Het voertuig kwam uiteindelijk aan de Kleinemeersterstraat helemaal tot stilstand', aldus de politie. 'Hier kon de bestuurder worden aangehouden.'