Donar pakt benauwde zege in Den Bosch na knappe comeback

De basketballers van Donar hebben ook het derde duel in de eredivisie gewonnen. In Den Bosch werd het 88-89 tegen Heroes, na een flinke achterstand halverwege.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. Na het eerste kwart stond het al 29-21. Halverwege was de stand 53-40. Vooral Jacori Payne (20) en Miha Lapornik (13) waren productief voor rust namens de Bosschenaren.

Comeback

De ploeg van coach Ivan Rudez kwam vervolgens ijzersterk uit de kleedkamer. Na een energiek derde bedrijf van de Groningers stond Donar zelfs drie punten voor (68-71).

Spanning

Het einde werd nog bijzonder spannend, nadat Donar drie van de vier vrije worpen miste, waardoor de thuisploeg nog op gelijke hoogte kon komen met een driepunter. Uiteindelijk maakte Henry Caruso toch nog één van de laatste twee vrije worpen. De driepunter kwam nog wel van Heroes, via Payne (28 punten), maar de thuisploeg kwam dus alsnog een punt tekort.

Topscorer namens Donar was DaVonté Lacy met 17 punten. Will Moreton en Jarred Ogungbemi-Jackson waren goed voor elk 16 punten.

Zwolle

Volgende week zondag speelt Donar in Zwolle tegen Landstede Hammers.

Lees ook:
- Donar geeft ook Apollo geen schijn van kans
- Donar opent competitie met monsterzege tegen Almere

Meer over dit onderwerp:
donar sport
Deel dit artikel:

Recent nieuws