Eerste paal de grond in voor uitbreiding Afeer

Afeer-directeur Johan van Dam (links) en Hesco-directeur Ralf Holthuis
Afeer-directeur Johan van Dam (links) en Hesco-directeur Ralf Holthuis © Marco Grimmon/RTV Noord
Afeer gaat uitbreiden. Het werkleerbedrijf heeft daarvoor dinsdagmiddag de eerste paal geslagen bij haar locatie aan de Romijnweg in Winschoten.
Afeer is het werkleerbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Bij het bedrijf werken dagelijks negenhonderd mensen met een arbeidsbeperking en worden zo’n 1500 werkzoekenden begeleid naar een betaalde baan.

Uitbreiden

Volgens directeur Johan van Dam is de huisvesting onder de loep genomen. Daar kwam uit dat het één en ander moest veranderen. ‘Het is hoog tijd om onze huisvesting te moderniseren en te verduurzamen. Door een aantal huurpanden af te stoten, kunnen wij dat nu zelf financieren.’
Er wordt druk gebouwd aan de Romijnweg in Winschoten
Er wordt druk gebouwd aan de Romijnweg in Winschoten © Marco Grimmon/RTV Noord
Het nieuw te bouwen pand wordt gebruikt voor het produceren en verpakken van voedsel. ‘Er is veel vraag naar extra inpakcapaciteit van voedsel. Met de uitbreiding verwachten wij beter te kunnen voldoen aan die vraag’, laat het bedrijf weten.
Afeer is na deze uitbreiding nog niet klaar met klussen. Een pand aan de Winschoter Hogebrug krijgt in de toekomst nog een kwaliteitsinjectie en het bedrijf wil over een aantal jaren haar eigen stroom opwekken.