Groningse brandweer zoekt tientallen nieuwe vrijwilligers

Een verpleegkundige is ook actief bij de brandweer
Een verpleegkundige is ook actief bij de brandweer © Veiligheidsregio Groningen
De Groningse brandweer hoopt tenminste veertig tot zestig nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Dat aantal is nodig omdat er door corona het afgelopen half jaar geen nieuwe vrijwilligers zijn binnengehaald.
Eerder dit jaar konden de afzonderlijke wervingscampagnes niet plaatsvinden, daarom is besloten om de krachten in de hele regio te bundelen.

Welke kwaliteiten moet je in huis hebben?

Op dit moment werken er 736 brandweervrijwilligers in de regio Groningen. Door natuurlijk verloop stopt volgens de brandweer jaarlijks zeven procent van de vrijwilligers. Om die poel aan te vullen, zoekt de brandweer 'nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team'.
Daarnaast is het belangrijk dat je in de buurt woont van een brandweerpost. Ervaring is niet nodig, want de brandweer verzorgt je opleiding.

Verpleegkundige én bij de brandweer

Vrijwilligers worden geworven met advertenties in lokale kranten en berichten op social media. Daarin staan mensen centraal die naast hun beroep als verpleegkundige, installateur of informatiemanager ook actief zijn voor de brandweer. 'Ze willen iets betekenen in en voor hun omgeving en zijn daarom bij de brandweer gegaan', aldus de brandweer.
Meer informatie over de campagne is te vinden op www.wordvrijwilliger.nl.