Delfzijl Noord krijgt nieuwe school op locatie van parkje

Het nieuwe kindcentrum in Delfzijl Noord komt tegenover de huidige school, op het terrein van Groen voor Rood. Het parkje moet gedeeltelijk plaatsmaken voor de nieuwe school.

De plannen zijn inmiddels vergevorderd. De bouw van de school kost zo'n 6,7 miljoen euro. De gemeenteraad van Delfzijl neemt eind deze maand een besluit hierover.

Versterken en herbouwen

Vrijwel alle scholen in het bevingsgebied worden versterkt of herbouwd, omdat de gebouwen niet aardbevingsbestendig zijn. Dat is ook het geval bij de amper negen jaar oude Brede School Noord. Daarom komt er een nieuw kindcentrum waar ook Kids2b in komt.

Het is ter vervanging van het onderwijsgedeelte en de kinderopvang in de huidige Brede School Noord. Die gaan tegen de vlakte. De sporthal en de kantoorruimtes worden versterkt. Aan de voorzijde komt een groot plein en een nieuwe entree.

Groen voor Rood is een project waarbij vrijwilligers het park en de tuinen onderhouden. De naam staat voor natuur (groen) in plaats van de bakstenen (rood) van de inmiddels gesloopte huizen die er voorheen stonden.

Plannen moeten nog goedgekeurd worden

Als de plannen worden goedgekeurd, start de bouw komend voorjaar. In het voorjaar van 2022 moet het nieuwe kindcentrum klaar zijn.

De versterking en bouw van de nieuwe scholen in het aardbevingsgebied wordt gefinancierd door onder meer de NAM, het Rijk en de betrokken gemeenten.

Lees ook:
- Bouw nieuwe kindcentra Delfzijl is stap dichterbij
- Fiasco Brede School Noord is compleet: halve gebouw wordt gesloopt (juni 2017)

Meer over dit onderwerp:
KINDEROPVANG versterking dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws