Coronavirus duikt op bij FC Groningen: vier besmettingen

Bij FC Groningen zijn vier mensen met het coronavirus besmet, heeft de club donderdag bekendgemaakt. Drie leden van de technische staf en één speler zijn besmet.

Het gaat om reservedoelman Jan de Boer, assistent-trainer Adrie Poldervaart, hoofd performance Wouter Frencken en clubarts Reinoud Brouwer. Dat het viertal besmet is met het virus kwam aan het licht tijdens een extra testronde die werd gehouden in verband met de interlandbreak, waardoor de Eredivisie stillag.

Volgens de club heeft het genoemde viertal geen klachten en verblijven zij volgens protocol in thuisquarantaine. De coronabesmettingen hebben vooralsnog geen gevolgen voor de wedstrijd die FC Groningen zondag speelt. Dan neemt de Trots van het Noorden het thuis op tegen FC Utrecht.

Testuitslagen

Voor de selectieleden van FC Groningen stond deze week sowieso al een nieuwe coronatest gepland. De verwachting is dat zij zaterdag te horen krijgen wat de testuitslagen zijn.

Omdat FC Groningen-trainer Danny Buijs lange tijd een woning deelde met assistent Adrie Poldervaart, was het de vraag hoe het zou moeten worden opgelost als zij in thuisquarantaine moesten gaan. Maar zowel Buijs als Poldervaart beschikt inmiddels over een eigen woning.

Meer over dit onderwerp:
voetbal
Deel dit artikel:

Recent nieuws