Ninthe (11) is zelf ziek, maar haalt geld op voor de Liedjesfabriek

Ninthe Drenth
Ninthe Drenth © RTV Noord
De 11-jarige Ninthe Drenth liep afgelopen weekend haar eigen 4 Mijl om geld op te halen voor de Liedjesfabriek. Zij is ambassadeur voor deze stichting die muziek maakt met zieke kinderen. Door het schrijven en opnemen van hun eigen liedje bloeien ze op.
Ninthe heeft acht weken getraind om een tijd van 39 minuten te halen op de 4 Mijl. 'Het ging supergoed! Er kwamen heel veel mensen kijken', aldus de hardloopster.
Ninthe haalt geld op
Ze heeft met haar ambassadeurschap nu al 4.300 euro opgehaald voor de stichting. 'De Liedjesfabriek zorgt er een beetje voor dat kinderen die ziek zijn zich beroemd voelen voor even', weet ze. Ook zij heeft zich eventjes beroemd gevoeld met het zingen van een liedje.
Zelf is Ninthe ook ziek. Ze heeft inmiddels twee chemotherapieën achter de rug om de tumor achter haar oog te bestrijden. 'De derde ging niet door, omdat het niet goed gaat met mijn witte bloedlichaampjes.'

Opvrolijken

Toch probeert Ninthe zoveel mogelijk van het ambassadeurschap te maken. 'Ik wil kinderen opvrolijken en ook hebben de familieleden van die kinderen het moeilijk. Op deze manier kunnen we ze wat vrolijker maken.'
Tot 1 november kan er nog geld gedoneerd worden voor de actie van de Liedjesfabriek. Ook kan er volgens de ambassadeur geld opgehaald worden met een statiegeldflessenactie.