Groningse uitgever wil gesprek met terrorismebestrijder

Oprichter Tom Zwitser van De Blauwe Tijger reageert op de aantijgingen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Volgens de jongste dreigingsanalyse van de NCTV is de Groningse uitgeverij een doorgeefluik van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieën.

Stichting De Blauwe Tijger bestaat sinds 2013. De uitgeverij publiceert boeken en tijdschriften over onderwerpen als politiek, geloof en filosofie, maar ook over zaken als vaccineren en Zwarte Piet.

De uitgever is onder de naam Blue Tiger Studio actief op sociale media als Facebook, YouTube en Twitter. Volgens de NCTV gaat het om een 'ultraconservatieve uitgeverij' die de polarisatie in de samenleving versterkt.

'NCTV is politiek orgaan'

Drijvende kracht Tom Zwitser van De Blauwe Tijger wil alleen via de mail reageren op de aantijgingen. 'De NCTV is een onderdeel van Justitie en Veiligheid, een ministerie dat regelmatig onder vuur ligt in onze uitzendingen. Het is geen veiligheids- of inlichtingendienst, maar een politiek orgaan met politieke benoemingen', schrijft Zwitser.

In gesprek gaan

Zwitser schrijft niet geschrokken te zijn van het rapport van terreurbestrijder Pieter-Jaap Aalbersberg. Hij wil graag in gesprek met de NCTV over het rapport.

'Er staan alleen insinuaties in. We blijven louter inhoudelijk het debat aangaan. Heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid een monopolie op de waarheid?', aldus Zwitser.

Lees ook:
- Terrorismebestrijder waarschuwt voor Groningse 'ultraconservatieve uitgeverij'

Deel dit artikel:

Recent nieuws