Vodafone plaatst nieuwe mast bij Termunten voor beter bereik

Een zendmast (foto ter illustratie)
Een zendmast (foto ter illustratie) © Flickr/Creative Commons
Vodafone wil een nieuwe antennemast plaatsen in Termunten om de problemen met het mobiele bereik op te lossen. De provider heeft hier samen met de gemeente Delfzijl een geschikte locatie voor gevonden.
In Termunten, Termunterzijl en omgeving is het mobiele bereik al jaren slecht. Inwoners, toeristen en zorgverleners kunnen regelmatig niet bellen en internetten, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen bij noodgevallen.

Thuiszorg onbereikbaar

De PvdA en het CDA stelden afgelopen week Kamervragen over het probleem. Zo hebben medewerkers van TSN Thuiszorg hebben er dagelijks last van. 'Zij kunnen alleen bellen met de vaste lijn van cliënten en kunnen elkaar bij onveilige situaties niet bereiken', schreef PvdA-raadslid Janny Volmer uit Delfzijl.
Steffan van Dijk uit Termunten zoekt naar bereik
Steffan van Dijk uit Termunten zoekt naar bereik © Elwin Baas/RTV Noord

Niet op bestaande mast

Bij Vodafone waren de problemen al een tijdje bekend. 'We hebben in eerste instantie gekeken naar een bestaande mast, maar die bleek voor ons netwerk helaas niet geschikt', zegt de provider. 'Daarom hebben we in overleg met de gemeente een mogelijk geschikte locatie gevonden voor een nieuwe mast.'

Ook andere providers

Als de vergunningen rond zijn, kunnen volgens Vodafone ook andere providers gebruikmaken van de mast. KPN en T-Mobile hebben ook zogenoemde 'witte vlekken' in het gebied. Met de nieuwe antennemast moet dat probleem zijn opgelost.
Naar verwacht wordt de mast in de eerste helft van volgend jaar geplaatst.
Het 2G-bereik van T-Mobile in Termunten en omgeving
Het 2G-bereik van T-Mobile in Termunten en omgeving © Dekkingskaart T-Mobile